pantolon.

Murat aslında dıştan efendi görünürmüş.Normal bir insanmış gibi.Temiz sakal ve saç traşı ile görüntüsü herkesi aldatırmış.Ama aslında kullanılmış ayakkabılara bi takıntısı varmış.
Heleki bu ayakkabılar yıllanmışsa onun için vazgeçilmezmiş.
Böylece bir camide imam olarak işe başlayan murat(namaz kılanların yuzyıl gormuş ayakkabılarını çalarımış) ek iş olarakda serikatilcilik yaparmış.
Insanlara kendini tanıttığında yaşadığı
- Merhaba, ben murat.
- Koyiimde turat, ehehee.
Diyalog onu çileden çıkarırmış.Önce adamın geçmişi araştırır, sonra geleceğini sonrada bugununu.Sonrada onu bir sekilde öldürümüş.

Yaklaşık 5 yıl böyle bir hayat sürdükten sonra Murat artık monoton işinden sıkılmaya başlamış.Hep aynı ayakkabıları görüp onlarla çiftleşip duruyormuş.Artık değişiklik gerekiyormuş.
Çünkü o yolda gördüğü converse, etnies, ugg vb. ayakkabılar onu çileden çıkarıyormuş.Onlara dokunamamak onlara sahip olamamak onu kahrediyormuş.
Bu nedenle "haydi gençler camiye" isimli kampanyayı başlatmış.

Yaşbakan tecep rayyip bey bunu havada kabul etmiş.İçi sevinçle dolan ve anakasaya bununda ekleneceğini öğrendikden snra yerinde duramayan murat yolda isveçli bilim adamlarıyla karşılaşmış.

konuşurlarken isveçli bilim adamlarının ellerindeki zepaklin özü buluna şişeler(şans iste hepsi kendi elindekini) düşmüş.

muratın pantolonuna dökülen zepaklini silmek için ıslak mendil kullananan isveçli bilim adamları zepaklini yanlışlıkla alkolle tepkimeye sokmuşlar.ve pantalon canlanmış.

siz şimdi pantalon adam oldu falan sanarsınız şimdi ama hayırrr...çok şaşırıcaksınz çunku pentelon kadın olmuş.


normal olaraktan pentolon kadın dünyayı yoketmeye başlamış.
kurtarma görevi tabiki şemsi adam şemsi deymiş.şemsi adamın kim olduğunu kimse bilme kimse görmezmiş.telefon kulubelerinde soyunamazmış aslında çünkü şemsiye sığmıyomuş açıkken oraya.bunu çairirlarmış böle ışıklı ışıklı bişiyle.batmande özenmiş sonra bunu görünce şemside.
"ne gzl lan.parlak parlak" demiş.
oda yaptırmış.

neyse şemsi gittiğinde artık çok geçmiş.puntolon kadın çok birinin ayağına basmış bile.bakmış bu böyle olmicak.hemen metomorfoz yapmış.sokmuş götüne şemsiyesini."süper şemsi" olmuş.ama yinede bi turlu yenemiyomuş.

ama yoldan geçen bi su satan çocuk aklına bişi getirmiş.çünkü pontalan kadının kulakları hassasmış(kulak?!). soğuk su die baardıkça bi geriliomuş.
pintilon kadını ittire ittire istiklale götürmüş.orda greenpeaceçilerin önune atmış.gerisine bakmak bile istememiş.ama bunu yeterli görmemiş ve hemen bir şehirlerarası otobus yakalamış yolda.ordan otobuslerin vazgeçilmezi olan "ağlayan bebek" bulmuş hemen bunuda dinletmiş.
pentulın kadın kaçmış da kaçmış ama yolda giderken pantolanın ipi bi yere takılmış ve o koştukça sökülmüşte sökülmüş.

uzun aramalara rağmen bulunan pıntilon kadından geriye sadece pantelonun fermuarı ve düğmesi kalmış.

4 yorum:

  1. yaratıcı, çok yaratıcı. keyifle okudum.

    YanıtlaSil
  2. tarafsız habercilik benim yaptıklarım.gördüklerimi yazıyorum sadece.
    "beysıd on turu sıtori"
    eğer okumadıysan diğer şemsilerimizde aynı derecede saçmalık doludur.

    http://dreamsofmysky.blogspot.com/search/label/şemsi

    YanıtlaSil
  3. Hikayeye bi yerden pelin batu girecek diye çok bekledim, iyiymiş bana bunu yaşattı:)

    YanıtlaSil
  4. uyuyodu ya!

    uyandırmaya kıyamadım.

    YanıtlaSil