Bayram.

Bir efsane vardır bilirmisiniz?
Eğer aynanın karşısına geçp 3 kere "nerde o eski bayramlar?" derseniz.
O eski bayramlar o gece gelir ve sizi öldürür.4 tane bayram.

Bu efsanenin nereye dayandığını araştırdık.

1. Bayram bey leblebizm akımının öncüsüydü.Hayattaki herşeyi leblebiyle çözebileceğine inanan bu akım tanrısınıda leblebi olarak kabul ederdi.Ama insanların ayrıldığı konu burada başlardı.Tanrı sarı leblebimiydi yoksa beyaz leblebimi? uzun uğraşlar sonucu tanrıya ulaştığı söylenir.

2. Bayram bey hapşırınca kalbin 1 saniye durduğunu öğrendi ve ömrü boyunca sürekli hapşırarak kalan ömrünü 1 saniye 1 saniye uzatmayı denedi.Hala yaşadığı efsaneleri etrafta geziyor.

3. Bayram bey ise buluşulacak birini gördüğünde insanda oluşan gülümsemeden nefret eder ve dilinin aslında kurşun geçirmediğini iddia ederdi.Savaştan dili sayesinde kurtulduğu düşünülmektedir.

4. Bayram hanım kumdan adam yapar, kestaneye tapardı.Kışları yaşayan ve yazları yaz uykusuna yatan bir yapısı vardı.Bir gün kumlardaki karıncalar gözüne cazip göründü ve bir kaç tanesini ağzına attı.Onların kendini gençleştirdiğine inandı.Hala genç olduğu söylenmekte.

Bunlar neden mi anlattım? Bunlar karıncayiyenlerin bayramlardan evrimleşerek oluştuğunu doğrulayan şeyler çünkü.Darwinde kimmiş? Muhterem bey böyle bi tez hazırladı daha şimdiden kanun oldu bu tez.

Bundan sonra nolur demeyelim nerde o eski bayramlar diye...

2 yorum:

  1. ikinci sebebi çok sevdim. bir saniye bir saniye uzatmak :)

    YanıtlaSil
  2. küçüklükten kalma dahiyane fikirlerimdendi kendileri :)

    YanıtlaSil